Două zile, două evenimente şi o părere avizată

11 Martie. Cu 154 voturi împotrivă și 125 voturi pentru, Camera Deputaților a respins cererea DNA privind urmărirea penală a fostului ministru al Mediului și Pădurilor, a deputatului UDMR Laszlo Borbely.

12 – 13 Martie.  Preşedintele Klaus Johannis, vizită oficială în Polonia. Președintele, Bronislaw Komorowski: ”Consider că vizita de azi este o șansă imensă de a da un nou conținut parteneriatului strategic existent între România și Polonia. Acest parteneriat este important în contextul dezvoltărilor negative din regiune… România și Polonia sunt predestinate colaborării”. Preşedintele Klaus Johannis: ”... o parte importantă a discuțiilor a fost dedicată evoluțiilor îngrijorătoare din Ucraina. Împreună, am hotărât să organizăm în toamnă, la București, o nouă ediție a unei întâlniri la nivel de șefi de state în format regional”. (preluare Digi 24)

13 Martie. Un „ales” care nu are o părere avizată, nu e om politic, nu-şi merită banii. Un consilier local şi-o spune la o bere. Un deputat, pe holul Parlamentului, iar un europarlamentar, pentru greutate, la un post de radio străin. Cristian Preda, europarlamentar român, a avut de ales să comenteze la RFI între cazul deputatului UDMR Laszlo Borbely şi vizita preşedintelui Klaus Johannis la Varşovia. Cum francezii habar n-aveau de cazul Laszlo Borbely, cineva trebuia să-i lămurească. Domnul Cristian Preda, şcolit politic de Traian Băsescu, s-a simţit obligat s-o facă. „Regret că n-am auzit nimic despre acest caz din partea preşedintelui….., se întâmplă lucruri grave de când el a fost ales preşedinte…., nu poate să fie mut ca un peşte în această chestiune …” (după Stiripesurse)
Părerea mea: I-a lămurit buştean.
 
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu